Waarom verduurzamen

We helpen je graag en goed om de financiële kant van het verduurzamen van jouw huis voor je te regelen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waarom verduurzamen

Het verduurzamen van woningen is momenteel een populair onderwerp. Veel mensen willen graag in een milieuvriendelijk huis wonen, omdat ze daarmee minder energie verbruiken en daardoor geld besparen op hun energierekening. Maar er zijn ook andere redenen waarom het vergroenen van een huis belangrijk is. In dit artikel zal ik uitleggen welke redenen dat zijn en hoe je je huis kunt verduurzamen

Beter klimaat

Er zijn duidelijke tekenen dat het klimaat aan het veranderen is. We zien steeds vaker extreem warme zomers, mildere winters en meer grote stormen en wateroverlast. Dit wordt veroorzaakt door de stijgende temperatuur op aarde, die voornamelijk het gevolg is van menselijk handelen. Als we niets doen, zullen de gevolgen hiervan ernstig zijn. Zo kan bijvoorbeeld een stijgende zeespiegel leiden tot overstromingen in Nederland en kan droogte leiden tot mislukte oogsten en een tekort aan voedsel. Om deze gevolgen te voorkomen, is het van groot belang om onze CO2-uitstoot te verminderen. En met een duurzaam huis, kun jij ook bijdragen!

Lagere kosten voor energie

Hoe groener je woning, hoe minder energie je verbruikt en hoe lager je energierekening zal zijn. Maar het vergroenen van je woning kost natuurlijk geld. Om een beeld te krijgen van de kosten van verschillende vergroeningsmogelijkheden en de verwachte besparingen die dat op kan leveren, kun je een bezoek brengen aan verbeterjehuis.nl. Door de specificaties van je woning en je verbruik in te voeren, krijg je in een paar stappen een duidelijk overzicht van vergroeningopties die specifiek zijn afgestemd op jouw situatie. Hierin wordt ook aangegeven welke subsidie je mogelijk kunt aanvragen. Als je weet hoeveel de investering ongeveer zal zijn en hoeveel je gaat besparen, kun je berekenen hoeveel jaar het zal duren voordat de investering zichzelf terugverdient.

Hogere waarde van je woning

Tegenwoordig is de duurzaamheid van een woning belangrijker geworden voor huizenzoekers. Door het energielabel van een woning te bekijken, kunnen ze een beeld krijgen van de energie-efficiëntie van een huis en daarmee de verwachte energiekosten. Een meer duurzame woning heeft een hoger energielabel, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor kopers en daardoor sneller verkocht kan worden tegen een hoger prijs.

Verhogen comfort

Door je huis goed te isoleren, verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar ook het comfort. In de winter zal het minder koud zijn binnen en in de zomer zal het koeler zijn. Als je tijdens de verduurzaming ook aandacht besteedt aan een goede ventilatie, zorg je voor een gezonde luchtkwaliteit. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid, omdat je minder snel ziek wordt door schimmelvorming of tocht in huis.

Stap voor stap naar een duurzame woning: gids voor verduurzaming

Ben je van plan om je huis te verduurzamen? Volg dan deze stappen om het meeste uit je verduurzaming te halen:

 1. Beperk je energieverbruik door je woning goed te isoleren
 2. Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit door goede ventilatie
 3. Maak gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, zonneboilers, biomassakachels en warmtepompen
 4. Gebruik efficiënte technieken voor de resterende energiebehoefte, zoals inductiekoken, radiatorfolie, pompschakelaars en slimme apparaten
 5. Volg de bovenstaande stappen in deze volgorde, zodat je je investering het beste rendement oplevert.

Verduurzaming in een handomdraai: tips en tricks

Je bent overtuigd van de noodzaak van verduurzaming en de voordelen ervan, maar waar begin je? Hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen:

 1. Neem contact op met een energieadviseur voor een persoonlijk verduurzamingsplan voor jouw woning
 2. Zoek een erkende installateur voor duurzame systemen via een nationale kwaliteitsregister zoals Stichting Evis of het Centraal Register Techniek
 3. Gebruik een website zoals maatwerkadviesvoorwoningen.nl voor gecertificeerde maatwerkadviesbureaus
 4. Zoek gecertificeerde isolatiebedrijven via websites zoals die van Milieu Centraal en Isolatiebedrijven VENIN

Meer lezen

Verduurzamen van je woning financieren

 • Persoonlijk advies op maat
 • Gecertificeerde adviseurs Duurzaam Wonen
 • Breed scala aan financieringsmogelijkheden
 • Full-service support
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt