Zonnepanelen

We helpen je graag en goed om de financiële kant van het verduurzamen van jouw huis voor je te regelen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire keuze voor veel mensen die willen investeren in duurzame energie. Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen, hoef je minder afhankelijk te zijn van energieleveranciers en kun je besparen op je energierekening. Maar voordat je zonnepanelen laat installeren, is het belangrijk om eerst de ligging van je dak te checken. Zo kun je bepalen met welke ligging van je zonnepanelen jij het beste rendement kunt behalen. De opbrengst van zonnepanelen is namelijk afhankelijk van het aantal zonne-uren en de stand van de zon ten opzichte van jouw dak. Je kunt de ligging van je dak checken op bijvoorbeeld www.zonatlas.nl.

Afhankelijk van je huishouden kun je bepalen hoeveel panelen je nodig hebt en voor hoeveel panelen je plek hebt op je dak. De opbrengst van de panelen is afhankelijk van het aantal panelen op het dak, de zonnesterkte en de temperatuur. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, zoals monokristalijn silicium (zwarte panelen), polykristalijn silicium (blauwe panelen) en PVT-panelen (combinatie van zonnepanelen en zonneboiler). Het verschil tussen monokristalijn en polykristalijn is, naast het uiterlijk, dat je bij monokristalijn met een kleiner oppervlak hetzelfde rendement kunt behalen. Daarnaast werkt het mono paneel bij bewolkt weer wat beter en bij erg warm weer wat minder.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de hellingshoek en de richting van de panelen. Gemiddeld genomen levert een zonnepanelensysteem tussen de 1500 en 2000 kWh per jaar op. Zoals eerder genoemd is het rendement afhankelijk van de ligging van de panelen, dus kijk eerst goed naar de ligging van je dak voordat je besluit om zonnepanelen te plaatsen.

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van de grootte van het systeem, de aanschafprijs van de panelen en de kosten voor installatie. Gemiddeld genomen kost een standaard zonnepanelensysteem tussen de €4000 en €8000.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een zonnepanelensysteem is de tijd die het duurt voordat de investering is terugverdiend door de besparingen op energiekosten. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 7 en 12 jaar.

Zonnepanelen plaatsen

Het is aanbevolen om een erkende installateur in te schakelen als je zonnepanelen wilt laten plaatsen. Deze kan je adviseren en het systeem voor je installeren. Het proces start met een inspectie van de dakconstructie en de beschikbare ruimte. Daarna wordt een op maat gemaakt ontwerp gepresenteerd en wordt de installatie uitgevoerd.

Meer lezen

Verduurzamen van je woning financieren

  • Persoonlijk advies op maat
  • Gecertificeerde adviseurs Duurzaam Wonen
  • Breed scala aan financieringsmogelijkheden
  • Full-service support
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt