Bankgarantie

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een bankgarantie

Een bankgarantie is een soort verzekering. Het doel van een bankgarantie is om aan de verkoper zekerheid te stellen dat hij de waarborgsom ontvangt, wanneer jij afziet van de aankoop of wanneer jij de financiering niet rond krijgt, wanneer de termijn van ontbindende voorwaarden is afgelopen.

Waarom heb je een bankgarantie nodig bij het kopen van een huis?

Als koper van een huis ben je verplicht om een waarborgsom ter grootte van 10% van de aankoopprijs te storten. Deze betalingen worden vaak gedaan via een notaris. In plaats van het storten van het geld, kun je ook kiezen voor het stellen van een bankgarantie.

Hoe kun je een bankgarantie aanvragen?

Het aanvragen van een bankgarantie regelen wij voor je. Als jouw aanvraag geaccepteerd wordt, zal een bankgarantie uitgeven worden die geldig is voor de periode van de koop van het huis.

Wat kost een bankgarantie?

Voor een bankgarantie betaal je zo’n 1% aan kosten. Bij een koopsom van €300.000 is het bedrag waarvoor de bank garant staat €30.000. De kosten bedragen dan €300.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt