Bereidstellingsprovisie

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is bereidstellingsprovisie?

Een bereidstellingsprovisie is een vergoeding die soms in rekening wordt gebracht bij het afsluiten van een hypotheek. Als je een hypotheekaanvraag indient, zal de verstrekker een hypotheekofferte opstellen die slechts voor een beperkte tijd geldig is. Indien nodig, kun je de periode van de hypotheekofferte verlengen, maar de hypotheekverstrekker zal hiervoor maandelijkse kosten in rekening brengen, genaamd bereidstellingsprovisie. De hoogte van de provisie kan variëren per verstrekker en is vaak een percentage van de hoogte van de hypotheek.

Let op: Er zijn hypotheekverstrekkers waar de hypotheekofferte niet verlengd kan worden.

Geldigheid hypotheekofferte

Als je wilt weten hoe lang jouw hypotheekofferte geldig is, kun je op de offerte kijken naar de offertedatum en de uiterste passeerdatum. De offertedatum geeft aan tot wanneer het aanbod geldig is. Je moet voor deze datum akkoord gaan met de offerte. Afhankelijk van de geldverstrekker, is de offerte geldig tot de passeerdatum aanbreekt. U moet voor deze datum naar de notaris gaan om de hypotheekakte te tekenen, anders vervalt de offerte.

Is de bereidstellingsprovisie aftrekbaar?

De bereidstellingsprovisie die u moet betalen voor het verlengen van uw hypotheekofferte is aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt