Boedelverdeling

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is boedelverdeling?

Boedelverdeling is het proces waarbij de bezittingen en schulden van een overledene of gescheiden stel worden verdeeld onder de erfgenamen of ex-partners. Het doel van boedelverdeling is om een eerlijke en billijke verdeling te garanderen.

Boedelverdeling bij een huwelijk in gemeenschap van goederen

Als een stel getrouwd is in gemeenschap van goederen, hebben beide partners recht op de helft van de boedel. Dit geldt voor zowel huwelijken als geregistreerde partnerschappen.

Boedelverdeling bij een huwelijk in beperkte gemeenschap van goederen

Sinds 2018 geldt er een beperkte gemeenschap van goederen voor huwelijken en geregistreerde partnerschappen zonder huwelijkse voorwaarden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen bezittingen en schulden die voor het huwelijk bestonden en die na het huwelijk zijn verkregen.

Boedelverdeling onder huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract kun je van tevoren vastleggen hoe de boedel verdeeld zal worden bij een eventuele scheiding.

Boedelverdeling bij samenwonen zonder contract

Als je samenwoont zonder een samenlevingscontract, heb je geen recht op de bezittingen van je ex-partner. Eventuele gemeenschappelijke bezittingen worden gelijk verdeeld.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt