Boeterente

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is boeterente

Boeterente zijn extra kosten die je betaalt als jij jouw hypotheek eerder wilt aflossen dan afgesproken. Dat kan met eigen (spaar)geld gebeuren, maar ook als je oversluit naar een andere hypotheek. De boeterente wordt berekend op basis van de resterende looptijd van de hypotheek en de rente die je betaalt. Het is belangrijk om te weten dat boeterente kan oplopen tot enkele duizenden euro’s, dus het is belangrijk om goed te overwegen voordat je besluit om jouw hypotheek eerder af te lossen.

Wanneer wordt er geen boeterente in rekening gebracht?

Vaak zijn er voorwaarden opgenomen over eerder aflossen. Je kunt dan bijvoorbeeld jaarlijks een bepaald percentage boetevrij extra aflossen. Ook zijn er aanbieders die de voorwaarde stellen dat je 100% boetevrij extra mag aflossen als je dat doet met eigen middelen. Sluit je overigens over naar een andere geldverstrekker en is de huidige marktrente hoger dan de rente van je hypotheek, dan wordt er eveneens geen boete in rekening gebracht voor het eerder aflossen.

Het is aan te raden om altijd de voorwaarden van jouw hypotheek te lezen en te bespreken met jouw hypotheekadviseur voordat je besluit om jouw hypotheek eerder af te lossen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt