Bouwdepot

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een gedeelte van een hypotheek dat wordt opzij gezet voor de financiering van verbouwingen of achterstallig onderhoud aan een woning. Bij het meenemen van verbouwingskosten in een hypotheek, worden de kosten opgeteld bij de hypotheek en samen met de hypotheek maandelijks afgelost. De geldverstrekker eist dan vaak een bouwdepot als voorwaarde voor de financiering van de verbouwing.

Duur van een bouwdepot

Het bedrag van het bouwdepot wordt voor maximaal twee jaar op een aparte rekening, genaamd een bouwrekening, gezet. Na twee jaar mag het geld vaak niet meer gebruikt worden voor verbouwingen. Indien er na twee jaar nog geld op de rekening staat, wordt dit bedrag afgetrokken van de hypotheek. Bij het voltooien van de verbouwing binnen de twee jaar of het niet gebruiken van de rekening gedurende meer dan vier maanden, kan de rekening worden opgeheven.

Hoogte bouwdepot

De hoogte van het bouwdepot wordt bepaald door de waarde van de woning na de verbouwing. De taxateur bepaalt vooraf de waarde van de woning na verbouwing. De maximale hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van de woning na verbouwing. Er zijn altijd voorwaarden verbonden aan een bouwdepot zoals dat verbouwingen moeten leiden tot een waardevermeerdering van de woning, verbouwingen moeten vast zijn aan het huis. Uiteraard is de maximale hoogte van het bouwdepot ook afhankelijk van de hoogte van jouw inkomen.

Geld opnemen uit je bouwdepot

Je kunt geld opnemen uit je bouwdepot om facturen van de verbouwing te betalen. Je levert hiervoor de factuur bij je geldverstrekker aan. Vervolgens ontvang jij het geld op je rekening uit het bouwdepot zodat jij de factuur kunt betalen. Over het geld dat jij nog niet hebt gebruikt uit je bouwdepot ontvang je rente. Meestal is dit een iets lager percentage dan de rente die je over de lening betaalt.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt