Bouwkundige keuring

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een technische inspectie van een woning waarbij de staat van de bouwkundige onderdelen van de woning wordt beoordeeld. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de fundering, dak, muren, ramen en deuren, elektriciteit en gasleidingen.

Is een bouwkundige keuring verplicht?

Een bouwkundige keuring is niet verplicht bij de aankoop van een woning, maar het is wel sterk aanbevolen. Dit komt omdat een bouwkundige keuring inzicht geeft in eventuele verborgen gebreken en knelpunten van de woning, waardoor je als koper een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aankoop van de woning.

Hoeveel kost een bouwkundige keuring?

De kosten van een bouwkundige keuring kunnen variëren, maar gemiddeld liggen de kosten tussen de 250 en 600 euro. Het is belangrijk om te weten dat de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de woning, de leeftijd van de woning en de gewenste uitgebreidheid van de keuring.

Wie voert een bouwkundige keuring uit?

Een bouwkundige keuring kan worden uitgevoerd door een gekwalificeerde bouwkundig expert of een architect. Het is aan te raden om bij de keuze voor een expert rekening te houden met de ervaring en de referenties van de expert.

Wat wordt er bij een bouwkundige keuring geïnspecteerd?

In de bouwkundige keuring worden onder andere de fundering, dak, muren, ramen en deuren, elektriciteit en gasleidingen bekeken. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van de gevel, dakbedekking, kozijnen, dakgoten, isolatie en eventueel aanwezige asbest. Ook wordt er gekeken naar de staat van de cv-installatie, de elektriciteit en de gasleidingen.

Een bouwkundige keuring is een belangrijk onderdeel van de aankoop van een woning. Het geeft inzicht in eventuele verborgen gebreken en knelpunten van de woning, waardoor je als koper een weloverwogen beslissing kunt nemen over de aankoop van de woning. Wilt u er zeker van zijn dat de woning waarin u geïnteresseerd bent veilig en in goede staat is, dan is het zeker aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt