Dagrente

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is dagrente?

Dagrente is een systeem waarbij de rente op de hypotheek wordt berekend op de dag waarop de hypotheekakte passeert. Hierdoor kan de rente op de hypotheek variëren in de periode tussen de hypotheekofferte en het definitief passeren van de hypotheekakte.

Hoe werkt dagrente?

Als de rente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is dan de offerterente, krijg je de lagere rente. Als de rente hoger is, blijft de offerterente gelden. Het moment waarop de rente wordt beoordeeld kan per hypotheekverstrekker verschillen.

Vaste rente

Naast dagrente is er ook vaste rente. Hierbij wordt de rente vastgesteld voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld voor 10 of 20 jaar. Hierdoor weet je zeker dat de rente niet verandert gedurende deze periode.

Nooit hoger dan in de offerte

Ongeacht het systeem dat wordt gebruikt, je betaalt nooit meer rente dan in het bindend kredietaanbod is genoemd. Het beoordelen van een rentepercentage in een offerte kan lastig zijn. Het is daarom aan te raden om hulp te vragen aan een adviseur die op de hoogte is van de systemen van de verschillende aanbieders en je kan helpen om een keuze te maken die het beste bij je past.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt