Energielabel

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een energielabel

Een energielabel is een kleurencodering in combinatie met letters die aangeeft hoe energie-efficiënt een huis is. Het is bedoeld om consumenten te informeren over de energie-efficiëntie van hun huis en om hen te helpen beslissen welke verbeteringen ze kunnen aanbrengen om hun energieverbruik te verlagen.

Is een energielabel verplicht?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis. Het is ook verplicht om het energielabel te tonen bij verkoop- of verhuurbezichtigingen.

Hoe kom ik erachter welk energielabel een woning heeft?

Er zijn verschillende manieren om te achterhalen welk energielabel een huis heeft. Het makkelijkst is door een bezoek te brengen aan www.energielabel.nl. Daar kun je het energielabel van een woning opzoeken.

Hoe vraag je een energielabel aan?

Een energielabel aanvragen is eenvoudig. Je kunt een erkende deskundige inschakelen die het label voor je zal aanvragen. De deskundige inspecteert het huis en verzamelt informatie over de bouw, de installaties en de energie-efficiëntie. Vervolgens stelt hij een rapport op en verzendt het naar het Centraal Bureau voor de Rijksbelastingen (CBR), die het energielabel verstrekt.

Hoeveel kost een energielabel

De kosten van een energielabel variëren en zijn afhankelijk van de grootte en het type huis. Gemiddeld kost een energielabel tussen de €150 en €400. Het is belangrijk om een erkende deskundige in te schakelen om ervoor te zorgen dat het label correct wordt bepaald en verkregen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt