Fiscale partners

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat zijn fiscale partners?

Een fiscale partner is iemand met wie je samenwoont en waarmee je een fiscale verbondenheid hebt. Er zijn verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen om als fiscale partner te worden beschouwd, zoals het hebben van een notarieel samenlevingscontract, samen een kind hebben of ingeschreven staan op hetzelfde woonadres in de Basisregistratie Personen (BRP).

Het fiscale partnerschap biedt vaak voordelen, zoals het samen doen van belastingaangifte en het verdelen van aftrekposten zoals hypotheekrenteaftrek. Echter, er zijn ook nadelen aan het fiscale partnerschap, zoals het verliezen van heffingskortingen en het verlagen van toeslagen.

Sinds 1 januari 2011 is het niet meer mogelijk om te kiezen voor fiscale partnerschap, je bent automatisch fiscale partner als je aan één van de voorwaarden voldoet. Bij een huurwoning is het wel mogelijk om samen te wonen zonder fiscaal partnerschap.

Meer informatie en alle voorwaarden op een rij vind je op de website van de Belastingdienst.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt