Gemengde verzekering

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een gemengde verzekering?

Een gemengde verzekering is een type verzekering dat zowel bij overlijden als bij in leven zijn op de einddatum een bedrag uitkeert. Bij overlijden wordt meestal direct uitgekeerd. Deze verzekering biedt dus een combinatie van een risicoverzekering en een spaarcomponent. Bij een zuiver gemengde verzekering is het verzekerde bedrag bij leven en overlijden gelijk. In de praktijk kan het verzekerde bedrag bij overlijden echter ook lager zijn dan het verzekerde bedrag bij leven.

Gemengde verzekering en hypotheek

Een gemengde verzekering werd voor 2013 vaak in combinatie met een hypotheek gesloten. De gemengde verzekering wordt ook wel een hypotheekverzekering genoemd. De uitkering uit de verzekering moet dan gebruikt worden voor de aflossing van (een deel van) de hypotheek. Dit kan helpen bij het opbouwen van vermogen op de lange termijn.

Hoe werkt een gemengde verzekering?

De premie bij een gemengde verzekering bestaat uit een spaar- of beleggingsdeel en een overlijdensrisicodeel. Het spaardeel wordt gebruikt om een kapitaal op te bouwen gedurende de looptijd van de verzekering. Het beleggingsdeel kan op verschillende manieren worden belegd, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en risicobereidheid. Het overlijdensrisicodeel zorgt ervoor dat bij overlijden het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.

Afkoopwaarde van de gemengde verzekering

De gemengde verzekering keert bij voortijdig beëindigen van de verzekering een bedrag uit: de afkoopwaarde. Deze waarde is afhankelijk van het moment waarop de verzekering is afgesloten, de verstreken looptijd van de verzekering, het opgebouwde kapitaal en de fiscale belasting. Het is belangrijk om bij voortijdig beëindigen van de verzekering te overwegen wat de financiële gevolgen zijn.

Is een gemengde verzekering geschikt voor jou?

Het is belangrijk om te overwegen of een gemengde verzekering geschikt is voor jouw individuele behoeften en financiële situatie. Het is daarom verstandig om een onafhankelijk financieel adviseur te raadplegen voordat je een beslissing neemt. Zij kunnen je helpen de verschillende opties te begrijpen en je helpen de juiste keuze te maken.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt