Hypotheekgever

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een hypotheekgever?

Het recht van hypotheek en een hypotheekrecht vestigen zijn belangrijke aspecten bij het kopen van een huis. Als je geld wilt lenen voor een dergelijk doel, dan wil de bank of geldverstrekker vaak dat er een hypotheekrecht wordt gevestigd als zekerheid voor terugbetaling van de lening. Dit gebeurt via een notariële akte, de hypotheekakte.

Een hypotheekgever is degene die het onroerend goed als onderpand aanbiedt voor de lening. Dit is vaak de huiseigenaar of geldnemer, maar een hypotheek kan ook worden gevestigd als zekerheid voor de schulden van een ander. De hypotheekgever is verantwoordelijk voor regelmatige aflossingen en rentebetalingen aan de hypotheeknemer, vaak de bank.

De hypotheekgever is bevoegd om hypotheek te verlenen als hij juridisch eigenaar is van een woning of als hij een zakelijk gebruiksrecht heeft op een registergoed, zoals een opstalrecht, erfpachtrecht, vruchtgebruik of appartementsrecht. Zo kan hij de woning of het gebruiksrecht verzwaren met een hypotheek.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt