Hypotheeknemer

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een hypotheeknemer?

Een hypotheekrecht vestigen is een belangrijke stap voor iemand die geld wil lenen voor de aankoop van een huis. Hiermee wil de bank of geldverstrekker zekerheid hebben dat het uitgeleende geld uiteindelijk ook wordt terugbetaald. Hiervoor is een notariële akte nodig: de hypotheekakte.

De hypotheeknemer is degene die de woning als onderpand aanvaardt en de lening verstrekt. Deze wordt ook wel de hypotheekhouder genoemd en heeft enkele belangrijke bevoegdheden die in de wet zijn vastgelegd. Zo heeft de hypotheekhouder bijvoorbeeld het recht van voorrang bij verhaal, wat betekent dat deze voorrang heeft op overige crediteuren. Daarnaast heeft de hypotheekhouder het recht van parate executie, waarmee de hypotheeknemer, de bank, bevoegd is om de woning in het openbaar te verkopen als de hypotheekgever de schuld niet terugbetaalt.

In geval van faillissement van de hypotheekgever, is de hypotheekhouder separatist. Dit betekent dat de hypotheeknemer zijn recht kan uitoefenen alsof er geen faillissement heeft plaatsgevonden, waardoor hij een bijdrage in de faillissementskosten bespaart en het initiatief tot verkoop behoudt.

Kortom, het recht van hypotheek en een hypotheekrecht vestigen is belangrijk voor zowel de hypotheekgever als de hypotheeknemer, omdat dit zorgt voor zekerheid en bescherming voor beide partijen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt