Hypotheekofferte

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is de een hypotheekofferte

Als je op zoek bent naar een huis, dan is het afsluiten van een hypotheek vaak onvermijdelijk. Voordat je een hypotheek kunt afsluiten, moet je een hypotheekofferte aanvragen bij een bank of geldverstrekker. Maar wat is een hypotheekofferte eigenlijk? In dit artikel leg ik het je uit.

Het verschil tussen een renteaanbod en een bindende offerte

Een hypotheekofferte kan in twee verschillende vormen komen: als renteaanbod en als bindende offerte. Een renteaanbod is een voorstel van de geldverstrekker met daarin de rente die je betaalt over de hypotheek en de voorwaarden waaronder je de hypotheek kunt afsluiten. Een renteaanbod is niet bindend. Dit betekent dat de geldverstrekker zich kan terugtrekken als er bijvoorbeeld nog bepaalde documenten ontbreken.

Een bindende offerte is wel bindend. Hierin staat niet alleen de rente, maar ook de voorwaarden waaronder je de hypotheek afsluit. Je kunt er vanuit gaan dat de geldverstrekker zich aan deze voorwaarden zal houden als je de offerte accepteert. Een bindende offerte is meestal geldig voor een periode van enkele weken tot een aantal maanden.

Wat er in de offerte staat

In de hypotheekofferte staat niet alleen de rente en de voorwaarden waaronder je de hypotheek kunt afsluiten, maar ook andere belangrijke informatie. Zo staat er onder andere in wat de totale kosten van de hypotheek zijn, welke hypotheekvorm je hebt gekozen, hoeveel je maandelijks moet betalen en welke verzekeringen je moet afsluiten. Het is belangrijk om de offerte goed door te nemen voordat je hem accepteert, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

De geldigheid van de offerte en hoe je deze kunt verlengen

Een hypotheekofferte is meestal geldig voor een bepaalde periode. Dit is meestal tussen de drie en zes maanden. Binnen deze periode moet je ervoor zorgen dat je de hypotheek bij de notaris laat passeren. Het is wel mogelijk om de geldigheid van de offerte te verlengen. Je betaalt daar dan wel kosten voor in de vorm van bereidstellingsprovisie.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt