Inkomensbepaling loondienst

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Inkomensbepaling Loondienst: de methode voor hypotheekaanvraag zonder werkgeversverklaring

Bij het aanvragen van een hypotheek komt er veel kijken. Een van de belangrijkste documenten is de werkgeversverklaring, die aantoont wat je inkomen is en of je in staat bent om de hypotheeklasten te dragen. Maar wat als je geen werkgeversverklaring hebt of deze niet volledig of correct is ingevuld? Gelukkig is er nu een alternatief: de Inkomensbepaling Loondienst (IBL).

Wat is Inkomensbepaling Loondienst?

Inkomensbepaling Loondienst is een methode waarbij huizenkopers bij de hypotheekaanvraag gebruik maken van het UWV Verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Het UWV Verzekeringsbericht is een digitaal document met daarop het loon- en werkgeversverleden, en is te downloaden via Mijn UWV. Door zorgvuldig ontwikkelde beleids- en rekenregels toe te passen, bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen: Inkomensbepaling Loondienst (IBL).

Hoe werkt Inkomensbepaling Loondienst?

Het gebruik van Inkomensbepaling Loondienst begint met het verkrijgen van het UWV Verzekeringsbericht. Vervolgens upload je deze informatie op de speciale IBL-pagina, waar je gemakkelijk het IBL-toetsingsinkomen berekent. Een werkgeversverklaring is hiermee overbodig geworden, en dat biedt verschillende voordelen.

De voordelen van Inkomensbepaling Loondienst

Allereerst ben je niet meer afhankelijk van je werkgever voor het aanleveren van loongegevens, omdat je geen werkgeversverklaring meer nodig hebt. Daarnaast zijn je inkomensgegevens direct beschikbaar na het uploaden van het UWV Verzekeringsbericht en is de gegevensbron zeer betrouwbaar. De volledig elektronische ondersteuning minimaliseert fouten en je hoort snel van je adviseur wat je toetsinkomen is en hoeveel je daarmee kunt lenen. Bovendien is de doorlooptijd van je hypotheekaanvraag korter, omdat je niet hoeft te wachten op de ingevulde werkgeversverklaring en de uitvoering makkelijker is.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt