Marktwaarde woning

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is de marktwaarde van een woning?

De marktwaarde van een woning is de waarde die de woning op dit moment waard is. Het geeft het bedrag weer wat je ervoor zou krijgen als je het onder normale omstandigheden op de markt zou brengen.

Waarvoor is de marktwaarde van belang?

De marktwaarde is van belang voor het vaststellen van de maximale hypotheek die iemand wil afsluiten voor de aankoop of verbouwing van de woning. De maximale hypotheek is namelijk enerzijds gelimiteerd door het inkomen van de aanvrager en anderzijds door de marktwaarde van woning. De maximale hypotheek mag namelijk niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde (of 106% als je extra leent voor het treffen van energiebesparende maatregelen).

Wie stelt de marktwaarde van de woning vast?

De marktwaarde van een woning wordt meestel vastgesteld door een taxateur. Dit kan hij doen door de woning te bezoeken, maar kan ook op afstand door middel van een desktoptaxatie. Een hybride vorm van een fysiek bezoek en een desktoptaxatie is ook mogelijk. De marktwaarde van een woning wordt vastgelegd in een taxatierapport.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt