Nabestaandenvoorziening

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Nabestaandenvoorziening

Als je komt te overlijden, wil je natuurlijk dat je nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Een nabestaandenvoorziening kan hierbij helpen. In dit artikel vertellen we je wat een nabestaandenvoorziening is, waarom het belangrijk is en welke verschillende mogelijkheden er zijn om je nabestaanden financieel te beschermen.

Wat is een nabestaandenvoorziening en waarom is het belangrijk?

Een nabestaandenvoorziening is een financiële regeling die ervoor zorgt dat je nabestaanden (partner, kinderen, etc.) financieel ondersteund worden na jouw overlijden. Hiermee voorkom je dat zij in financiële problemen komen en kunnen zij bijvoorbeeld de kosten van het levensonderhoud en de woonlasten blijven betalen. Een nabestaandenvoorziening kan dus een geruststellend idee zijn voor zowel jou als voor je nabestaanden.

Hoe kun je zelf geld sparen of beleggen voor je nabestaanden?

Er zijn verschillende manieren waarop je zelf geld kunt sparen of beleggen voor je nabestaanden. Een optie is om een spaarrekening te openen op naam van je nabestaanden. Je kunt hierop geld storten en dit geld komt dan na jouw overlijden direct beschikbaar voor je nabestaanden. Een andere optie is om te beleggen in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Hierbij is het wel belangrijk om je te realiseren dat beleggen risico’s met zich meebrengt.

Andere nabestaandenvoorzieningen

Naast zelf geld sparen of beleggen zijn er nog andere nabestaandenvoorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Hieronder worden vier veelvoorkomende mogelijkheden kort toegelicht.

Algemene Nabestaande Wet (ANW)

Als je overlijdt, hebben je nabestaanden mogelijk recht op een uitkering vanuit de ANW. Dit is een regeling vanuit de overheid die ervoor zorgt dat je nabestaanden een basisuitkering ontvangen. Houd er wel rekening mee dat deze uitkering niet altijd voldoende is om alle kosten te dekken.

Nabestaandenpensioen vanuit de pensioenregeling van de werkgever

Veel werkgevers bieden een nabestaandenpensioen aan als onderdeel van de pensioenregeling. Dit houdt in dat je partner na jouw overlijden een pensioenuitkering ontvangt. Het is verstandig om na te gaan of deze regeling voldoende is voor jouw situatie.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit als jij komt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Dit bedrag kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de hypotheek af te lossen of andere kosten te dekken.

Erfrente

Erfrente is een periodieke uitkering die je voor je nabestaanden kunt regelen. Jouw nabestaanden krijgen dan bijvoorbeeld maandelijks een aanvulling op het inkomen. Zou is de teruggang in inkomen minder groot.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt