Overbruggingskrediet

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening die je nodig hebt als je een nieuw huis koopt voordat je oude huis is verkocht. Dit is nodig omdat de verkoopopbrengst van je oude huis nodig is om je nieuwe huis te betalen. Met een overbruggingskrediet overbrug je de periode tussen de koop van je nieuwe huis en de verkoop van je oude huis. Je moet aantonen dat je de tijdelijk hogere woonlasten kunt betalen. In dit artikel lees je meer over het aanvragen, berekenen en aflossen van een overbruggingskrediet.

Wat is een overbruggingshypotheek?

Als je eerst een nieuw huis koopt voordat je oude huis is verkocht, dan staat de overwaarde van je oude woning nog niet op je rekening, terwijl je wel de aankoop van je nieuwe huis moet betalen. Met een overbruggingskrediet neem je de overwaarde van je oude woning alvast op, waardoor je de aankoop van je nieuwe huis kunt betalen. Een overbruggingskrediet is dus een tijdelijke lening die je gebruikt om de periode tussen de koop van je nieuwe huis en de verkoop van je oude huis te overbruggen.

Overbruggingskrediet aanvragen

Als je een overbruggingskrediet wilt aanvragen, dan is het belangrijk om eerst uit te rekenen hoeveel je kunt lenen voor je nieuwe huis en hoeveel overbruggingskrediet je kunt krijgen. Bij de meeste hypotheekaanbieders kun je een overbruggingskrediet alleen afsluiten in combinatie met een hypotheek voor je nieuwe huis. Heb je alleen een overbruggingskrediet nodig en geen nieuwe hypotheek? Overleg dan met je hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn.

Overbruggingskrediet berekenen

Als je oude woning al verkocht is, dan is het overbruggingskrediet gelijk aan de verkoopprijs van je oude woning min de hypotheekschuld op je oude huis en min de verkoopkosten. Bij veel banken zijn de verkoopkosten standaard op 3% van de verkoopprijs. Als je oude woning nog niet verkocht is, dan houden de meeste aanbieders een veiligheidsmarge van 10% aan. Je kunt dan maximaal 90% van de getaxeerde verkoopwaarde min de hypotheek op je oude woning krijgen.

Voorwaarden overbruggingskrediet

Om een overbruggingskrediet te krijgen, moet je aantonen dat je de tijdelijk hogere woonlasten kunt betalen. Dit betekent dat je inkomsten en uitgaven goed in kaart moeten zijn gebracht. Daarnaast moet je ook de overwaarde van je oude woning aantonen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt