Passeren hypotheek

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is het passeren van een hypotheek?

Als je een huis koopt, moet je op een gegeven moment naar de notaris voor het passeren van de hypotheek. Dit betekent dat je op een afgesproken datum bij de notaris de hypotheekakte ondertekent. In dit artikel zal ik je uitleggen wat het passeren van de hypotheek precies inhoudt en wat je kunt verwachten op de passeerdatum.

Naar de notaris

Als je een huis koopt, is het verplicht om een notaris in te schakelen. De notaris is de enige die bevoegd is om een notariële akte op te maken, zoals de akte van levering. Op de passeerdatum zal je dus naar de notaris moeten gaan om de akte van levering te ondertekenen en daarmee eigenaar te worden van de woning. Alleen de kopers van de woning hoeven hierbij aanwezig te zijn.

Hypotheekakte ondertekenen

Na het tekenen van de akte van levering, zal de hypotheekakte bij de notaris worden ondertekend. Dit is nodig omdat het gaat om een hypothecaire lening waarbij de woning als onderpand dient. Door het ondertekenen van de hypotheekakte geeft de hypotheeknemer het huis als onderpand aan de hypotheekverstrekker en krijgt daarvoor de financiering. De hypotheekakte wordt door beide partijen ondertekend en zal worden opgenomen in het hypothekenregister van het Kadaster.

Notariskosten

Voor het passeren van de hypotheek en het opstellen van de hypotheek- en transportakte betaal je notariskosten. De tarieven die de notaris berekent zijn vrij en iedere notaris kan zijn eigen tarief berekenen. Reken op een all-in tarief van ca €1.500,-.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt