Perspectiefverklaring

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is de perspectiefverklaring en hoe kan het flexwerkers helpen bij het kopen van een huis?

Als flexwerker kan het moeilijk zijn om een hypotheek te krijgen bij het kopen van een huis. Een oplossing hiervoor is de perspectiefverklaring. Dit is een document waarmee de flexwerker kan aantonen dat er een objectief onderzoek is geweest naar zijn toekomstige arbeidsmarktpositie en verdiencapaciteit. Hierdoor kan de hypotheekverstrekker vertrouwen krijgen in de realistische inschatting en kan de flexwerker makkelijker een hypotheek aanvragen.

Initiatiefnemers en acceptatie door hypotheekverstrekkers

De perspectiefverklaring is in 2013 gestart op initiatief van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH). De verklaring wordt inmiddels door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd, waaronder ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion en Rabobank. Sinds 1 juli 2017 zijn ook andere hypotheekverstrekkers toegetreden. Het is hierdoor dus mogelijk om met een perspectiefverklaring bij een groot aantal hypotheekverstrekkers een hypotheek aan te vragen.

Wat houdt de perspectiefverklaring in?

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. Er wordt een (data)analyse gemaakt van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager en er wordt gekeken naar het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken.

Hoe krijg je een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring mag alleen worden afgegeven door een uitzendonderneming die in het register van de Stichting Perspectiefverklaring staat. Het register is te raadplegen op de website van de stichting. Als flexwerker kun je dus het beste contact opnemen met de intercedent van de uitzendonderneming waarbij je werkzaam bent om te kijken of zij geregistreerd zijn en hoe het proces verder verloopt.

Andere opties voor flexwerkers

Als je niet werkt via een uitzendbureau maar wel flexwerker in loondienst bent (bijvoorbeeld een oproepkracht), kun je gebruik maken van de Arbeidsmarktscan om je kansen op een hypotheek te vergroten.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt