Renteverlies tijdens de bouw

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Renteverlies bij een nieuwbouwwoning

Als je een nieuwbouwwoning koopt, krijg je te maken met renteverlies tijdens de bouw. Dit artikel legt uit wat dit inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan.

Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is er nog geen onderpand voor de hypotheek, omdat de woning nog gebouwd moet worden. De hypotheek bestaat daarom uit de grondprijs en de prijs van de woning. De kosten van de grond worden bij de notaris betaald, terwijl de overige kosten in een bouwdepot gaan waaruit de termijnen van de bouw worden betaald.

Wat is renteverlies tijdens de bouw?

Tijdens de bouw van de woning betaal je rente over de periode tussen het ondertekenen van de hypotheekakte en de oplevering van de woning. Het verschil tussen de rentevergoeding op het saldo van het bouwdepot en de rente die je moet betalen over de opgenomen termijnen wordt renteverlies tijdens de bouw genoemd.

Rekenvoorbeeld renteverlies nieuwbouw

Als je bijvoorbeeld een hypotheek van €300.000 afsluit voor een nieuwbouwwoning met een rente van 4% en er is €75.000 opgenomen uit het bouwdepot, dan is het renteverlies tijdens de bouw €3.000.

Meefinancieren renteverlies

Renteverlies tijdens de bouw kun je meefinancieren in de hypotheek. Het is aftrekbaar van de inkomstenbelasting, maar de rente die je betaalt over het deel van de hypotheek dat je gebruikt om het renteverlies tijdens de bouw te financieren, is dat niet.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt