Uitkopen ex-partner

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Het uitkopen van je ex-partner: hoe doe je dat?

Er komt een moment in veel scheidingen waarop één van de partners het huis wil behouden en de andere partner wil uitkopen. Dit kan een complex proces zijn, met veel emoties en financiële overwegingen.

De meeste stellen die een woning kopen zullen hierbij een hypotheek afsluiten op twee inkomens. Dit betekent dat wanneer de partners gaan scheiden de hypotheek vaak niet door één partner alleen kan worden gedragen en het huis dus verkocht moet worden. Wil één van beide partners toch de hypotheek overnemen, dan dient de andere partner te worden uitgekocht. In dit geval zal de partner die in de woning blijft wonen de helft van de overwaarde van de woning aan de vertrekkende partner moeten betalen. 

Je inkomen moet toereikend zijn

Rust er een hypotheek op de woning en heb je niet voldoende spaargeld om de helft van de overwaarde aan je ex te betalen, dan zul je het uitkopen hypothecair moeten gaan regelen. Je moet dan over voldoende inkomen beschikken om de huidige hypotheek in je eentje over te nemen en daarnaast ook nog te verhogen om je ex uit te kunnen kopen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt