Uniform Pensioen Overzicht

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is het Uniform Pensioen Overzicht (UPO)?

Het UPO is een document dat pensioenuitvoerders verplicht zijn aan te bieden aan deelnemers van hun pensioenregeling. Het UPO biedt een overzicht van de belangrijkste informatie over jouw pensioenregeling, zoals de hoogte van jouw pensioenopbouw, de verwachte pensioenuitkering en de risico’s van de pensioenregeling.

Waarom is het UPO belangrijk?

Het UPO helpt u om een weloverwogen keuze te maken voor jouw pensioen. Door het inzicht in de hoogte van uw pensioenopbouw, de verwachte pensioenuitkering en de risico’s van de pensioenregeling, kun je beter bepalen of de huidige pensioenregeling voldoet aan jouw verwachtingen of dat je mogelijk een aanvullend pensioen moet regelen.

Hoe krijg ik mijn UPO?

Je kunt jouw UPO opvragen bij jouw pensioenuitvoerder. Zij zullen jou vervolgens het UPO toesturen per post of je kunt het UPO vaak ook opvragen via een digitale omgeving.

Wanneer krijg ik mijn UPO?

Je kunt jouw UPO opvragen wanneer je wilt. Pensioenuitvoerders zijn verplicht om binnen vier weken na verzoek een UPO te verstrekken. Het is echter aan te raden om regelmatig jouw UPO op te vragen, bijvoorbeeld een keer per jaar, om zo een actueel beeld te hebben van uw pensioenopbouw.

Waarom moet ik mijn UPO aanleveren bij hypotheekadvies?

Ook als je met pensioen gaat, moet je je hypotheek kunnen blijven betalen. Om dat te beoordelen is inzage in jouw UPO nodig. Ook uit het UPO kan worden opgemaakt of er voorzieningen zijn wanneer jij arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt