Vaste rente

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een vaste rente

Een vaste rente bij een hypotheek is een rente die gedurende de looptijd van de hypotheek hetzelfde blijft. Dit in tegenstelling tot een variabele rente, waarbij de rente kan fluctueren gedurende de looptijd van de hypotheek.

Voordelen van een vaste rente

Een van de voordelen van een vaste rente is dat je zekerheid hebt over je maandelijkse hypotheeklasten gedurende de looptijd van de hypotheek. Hierdoor kun je beter budgetteren en voorkom je onverwachte verhogingen van je maandelijkse lasten.

Nadelen van een vaste rente

Een nadeel van een vaste rente is dat je geen gebruik kunt maken van dalende rente. Als de rente tijdens de looptijd van de hypotheek daalt, blijft de rente voor jou hetzelfde. Hierdoor betaal je in een dalende rentemarkt meer rente dan nodig.

Een ander nadeel van een vaste rente is dat er een boeterente van toepassing kan zijn als je de hypotheek vervroegd wilt aflossen.

Afweging voor een vaste rente

Als je zekerheid wilt hebben over je maandelijkse lasten en je wilt voorkomen dat je onverwachte verhogingen van je maandelijkse lasten hebt, dan is een vaste rente een goede keuze. Als je echter flexibiliteit wilt hebben en wilt kunnen profiteren van dalende rente, dan is een variabele rente wellicht een beter keuze. Daarnaast hoef je ook weer niet de rente voor de hele looptijd van de hypotheek vast te zetten.

Hoe lang staat de rente vast

Je kunt zelf kiezen hoe lang je de rente voor je hypotheek vast zet. Dat kan al voor de duur van 1 jaar. Maar voor de gehele duur van de hypotheek kan dat ook: 30 jaar. Meestal geldt hoe langer de rentevast periode, des te hoger de rente die je moet betalen.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt