Verbouwing financieren

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Hoe kun je de verbouwing van je huis financieren?

Als je je huis wilt verbouwen, is het belangrijk om te overwegen hoe je de kosten gaat financieren. Er zijn verschillende opties om een verbouwing te financieren, afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire manieren om een verbouwing te financieren.

Spaargeld gebruiken

Heb je voldoende spaargeld om je verbouwing te financieren? Dan is het niet nodig om extra geld te lenen voor je verbouwing. Bedenk wel dat wanneer je eenmaal je spaargeld in je stenen hebt geïnvesteerd, dat je het er niet meer zo makkelijk uit krijgt. Het is dus aan te raden om niet al je spaargeld te gebruiken en dus altijd een buffer aan te houden.

Hypotheek

Een van de meest populaire manieren om een verbouwing te financieren is door een hogere hypotheek af te sluiten. Hiermee kun je de kosten van de verbouwing mee te financieren in je hypotheek. Wanneer je je verbouwing gaat financieren met een hypotheek, dan moet de woning getaxeerd worden. De huidige waarde wordt dan bepaald en de toekomstige waarde na verbouwing. Je levert hiervoor een verbouwspecificatie aan bij de taxateur.

Persoonlijke lening

Een andere optie is om een persoonlijke lening af te sluiten. Hiermee kun je een vast bedrag lenen voor de verbouwing, dat je in termijnen terugbetaalt. Het is niet nodig om de woning te taxeren na verbouwing en je hoeft ook geen verbouwspecificatie op te maken. Aan de andere kant is het maximaal te lenen bedrag gemaximeerd en is de looptijd van de lening een stuk korter dan een hypotheek waardoor de maandlasten hoger zijn. Ook de rente op een persoonlijke lening is hoger dan die van een hypotheek.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt