Woonquote

Heb je hypotheekadvies nodig? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Zo ga je goed voorbereid op huizenjacht.

Wat is een woonquote?

Een woonquote is een percentage dat aangeeft hoeveel van jouw inkomen je mag besteden aan woonlasten, zoals hypotheekrente en aflossing. Deze quote wordt vaak gebruikt door hypotheekverstrekkers om te bepalen hoeveel geld je kunt lenen voor een hypotheek.

Hoe wordt de woonquote berekend?

De woonquote wordt berekend door jouw woonlasten te delen door jouw bruto inkomen. Bijvoorbeeld: als jouw jaarlijkse woonlasten € 12.000 zijn en jouw bruto jaarinkomen € 50.000, dan is jouw woonquote 24%.

Hoe zit het met de woonquote en de hypotheek?

Hypotheekverstrekkers hanteren vaak een limiet voor de woonquote. Dit betekent dat jouw maandelijkse woonlasten niet meer dan dat percentage van jouw bruto inkomen mogen bedragen. Wanneer je de maximale woonquote vermenigvuldigt met jouw inkomen, dan weet je wat jouw maximale woonlasten mogen zijn. Die maximale woonlasten worden dan gezien als een annuïteit, waarmee vervolgens jouw maximale hypotheek bepaald kan worden.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt