Lening(en) oversluiten

Het oversluiten van jouw leningen kan jou veel geld besparen. Door een lagere rente of kortere looptijd betaal je minder aan rente over de hele looptijd.

Waarom lening oversluiten?

Een lening of meerdere leningen oversluiten doe je meestal om je situatie te verbeteren. Dit kan door over te stappen naar een lagere rente of kortere looptijd. Hierdoor los je je lening sneller af en ben je aan het eind van de rit minder kwijt aan rente. Een ander voordeel is bij de situatie als je meerdere leningen of kredietfaciliteiten hebt. Als je al deze leningen samenvoegt in 1 lening, dan bespaar je meestal enerzijds op de rente kosten en anderzijds levert het samenvoegen ook je meer overzicht in je financiën op.

Welke leningen kan ik oversluiten?

Je kunt alle consumptieve leningen en andere kredietfaciliteiten oversluiten of samenvoegen in 1 overzichtelijk nieuwe lening. Denk hierbij aan:

 • Persoonlijke leningen
 • Doorlopende kredieten
 • Creditcardschulden
 • Webwinkelkredieten
 • Roodstanden

Extra veel voordeel op dure kredieten

Heb je een of meerdere creditcards, webwinkelkredieten en roodstanden, dan is de kans groot dat je teveel rente betaalt. Het is lekker makkelijk om dit soort kredietfaciliteiten te hebben, maar de rente is meestal heel hoog.

Kun je naast het oversluiten ook extra lenen?

Heb je naast het oversluiten van je oude leningen ook behoefte aan extra financiële ruimte? Dan kun je een iets hogere lening aanvragen, zodat er naast aflossen van je oude leningen een extra bedrag beschikbaar komt. Uiteraard dien je hier wel voldoende kredietwaardig voor te zijn.

Hoe werkt leningen oversluiten?

Wanneer je een of meerdere leningen wilt oversluiten, dan doorloop je de volgende stappen:

 • Aanvraag indienen
  Je laat je gegevens achter voor een telefonische intake. Wij nemen dan snel contact met je op om alle benodigde gegevens van je te inventariseren. Het is goed om de gegevens van de leningen die je wilt oversluiten ook bij de hand te hebben. Tijdens dit gesprek bepaal je of je jouw lening wilt afsluiten op basis van ‘execution only’ of dat je je door ons wilt laten adviseren.
 • Offertes opvragen
  Wanneer de gegevens compleet zijn, vragen wij bij alle kredietverstrekkers waar we mee samenwerken offertes voor je op. Er wordt beoordeeld of jij het gevraagde leenbedrag verantwoord kunt lenen en er wordt een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) uitgevoerd.
 • Offerte kiezen
  Wanneer jouw aanvraag voorlopig wordt goedgekeurd, dan kun je een lening kiezen. Dat doe je zelf als je kiest voor ‘execution only’ of samen met een adviseur als je het adviestraject kiest. Je krijgt dan inzicht hoeveel jij kunt besparen door over te sluiten
 • Documenten verzamelen
  Heb je je lening gekozen, dan is het nodig om de contracten te ondertekenen en de benodigde documenten te verzamelen zoals een loonstrook en bankafschrift, maar ook de laatste saldo overzichten van de leningen die je gaat oversluiten.
 • Laatste controle
  Wanneer jouw dossier compleet is, volgt de laatste controle. Wanneer er geen onregelmatigheden worden geconstateerd, zal jouw lening definitief worden goedgekeurd
 • Uitbetaling
  Wanneer je lening definitief is goedgekeurd, dan lost de nieuwe geldverstrekker jouw oude leningen voor je af. Ze worden dan ook meteen afgemeld bij het BKR. Heb je naast het oversluiten van jouw leningen, nog een extra bedrag geleend? Dan wordt dat naar jouw bankrekening overgemaakt.

Weten of oversluiten voor jou interessant is? Vraag een offerte aan.

Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos. Neem hiervoor contact met ons op voor een afspraak.


Wij vergelijken deze geldverstrekkers:

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek voor een lening

 • Keuze uit aanbiedingen van meerdere kredietaanbieders
 • Scherpe rentetarieven
 • Flexibele openingstijden
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt