Nieuwe lening afsluiten

Jouw persoonlijke doel kun je financieren door het afsluiten van een lening. Waarvoor je kunt lenen en hoe het precies werkt, leggen we je graag uit.

Waarvoor een lening afsluiten?

Een consumptieve lening zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, sluit je af om iets te financieren. Dit kan bijvoorbeeld een auto of een boot zijn, maar ook een verbouwing of een huwelijk. Je bent vrij om jouw persoonlijke doel te kiezen, zolang dit maar geen zakelijk doel is.

Een lening afsluiten voor een auto

Ben je van plan om een auto te kopen? Dan heb je (naast de andere financieringsmogelijkheden) de mogelijkheid om deze te financieren met een lening. Het maakt daarbij niet uit of je een gloednieuwe auto wilt gaan kopen of een occasion. Wel is het aan te raden om de (resterende) levens of gebruiksduur af te stemmen op de looptijd van de af te sluiten lening. Is de looptijd namelijk langer dan de levensduur, dan zit je straks met een restschuld.

Een lening afsluiten voor een verbouwing

Wanneer je denkt aan het financieren van een verbouwing van je huis, dan denk je al snel om dit door middel van een een hypotheek te doen. Maar voor kleine en middelgrote verbouwingen kun je ook kiezen om dit te financieren door middel van een gewonen lening. Kies je dan voor een persoonlijke lening dan is de rente ook nog fiscaal aftrekbaar (mits je de lening gebruikt voor het huis waar je eigenaar van bent en dient als jouw hoofdverblijf). Enkele overwegingen om te kiezen voor een lening in plaats van een hypotheek voor je verbouwing:

 • Wanneer je het huis wilt verbouwen waar je al in woont en je wilt dit met een hypotheek doen, dan krijg je voor het verhogen van je hypotheek vaak te maken met extra kosten voor advies, taxatie en notaris. Met een ‘gewone’ lening is dit niet het geval
 • Een ‘gewone’ lening heeft een kortere looptijd dan een hypotheek. Dit betekent dat je met een hypotheek misschien uiteindelijk wel meer rentekosten betaalt dan met een persoonlijke lening.

Hoe een lening afsluiten werkt

Wanneer je een lening wilt afsluiten, dan doorloop je de volgende stappen:

 • Aanvraag indienen
  Je laat je gegevens achter voor een telefonische intake. Wij nemen dan snel contact met je op om alle benodigde gegevens van je te inventariseren. Tijdens dit gesprek bepaal je of je jouw lening wilt afsluiten op basis van ‘execution only’ of dat je je door ons wilt laten adviseren.
 • Offertes opvragen
  Wanneer de gegevens compleet zijn, vragen wij bij alle kredietverstrekkers waar we mee samenwerken offertes voor je op. Er wordt beoordeeld of jij het gevraagde leenbedrag verantwoord kunt lenen en er wordt een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) uitgevoerd.
 • Offerte kiezen
  Wanneer jouw aanvraag voorlopig wordt goedgekeurd, dan kun je een lening kiezen. Dat doe je zelf als je kiest voor ‘execution only’ of samen met een adviseur als je het adviestraject kiest.
 • Documenten verzamelen
  Heb je je lening gekozen, dan is het nodig om de contracten te ondertekenen en de benodigde documenten te verzamelen zoals een loonstrook en bankafschrift.
 • Laatste controle
  Wanneer jouw dossier compleet is, volgt de laatste controle. Wanneer er geen onregelmatigheden worden geconstateerd, zal jouw lening definitief worden goedgekeurd
 • Uitbetaling
  Wanneer je lening definitief is goedgekeurd, ontvang je het geleende bedrag op je rekening en kun jij het geld gebruiken waarvoor je de lening hebt afgesloten

Weten wat jouw leenmogelijkheden zijn? Vraag een offerte aan

Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos. Neem hiervoor contact met ons op voor een afspraak.


Wij vergelijken deze geldverstrekkers:

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek voor een lening

 • Keuze uit aanbiedingen van meerdere kredietaanbieders
 • Scherpe rentetarieven
 • Flexibele openingstijden
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt