Een hypotheek voor je verbouwing

Ben je van plan om een klushuis te kopen? Of wil je wat meer ruimte of comfort creëren in het huis waar je al in woont? Dan is het tijd voor een verbouwing. En dat kan een aardig prijskaartje met zich meebrengen.

Hoe ga jij je verbouwing financieren?

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen een verbouwing even met eigen spaargeld kan betalen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een verbouwing te financieren. Voor een wat kleinere verbouwing kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om een hypotheek af te sluiten voor je verbouwing.

Het huis dat je wil kopen verbouwen

Heb jij echt een klushuis op het oog dat van top tot teen aangepakt moet worden? Of ga je een huis kopen dat op zich prima is, maar je wil het toch naar eigen smaak of comfort wat aanpassen? Wat je verbouwplannen ook zijn met het aan te kopen huis, je kunt besluiten je verbouwplannen te financieren met een hypotheek. Nadat je je overeenstemming hebt bereikt over de aankoop van de woning, zet je jouw verbouwplannen op papier, samen met het benodigde budget. Deze plannen en begroting lever je aan bij de taxateur die jouw huis gaat taxeren. In het taxatierapport wordt de waarde van het huis in huidige staat genoemd en de waarde na de beoogde verbouwing. De hypotheek die je vervolgens gaat aanvragen zal voor een deel bestaan voor de aankoop van de woning en daarnaast een deel voor de verbouwing van de woning.

Het huis waar je al in woont verbouwen

Wil je je huis waarin je woont verbouwen? Dan kan je deze verbouwing financieren met een tweede hypotheek. Dat is een extra hypotheek bovenop de hypotheek die je al hebt. Doorgaans sluit je de tweede hypotheek af bij de geldverstrekker waar je eerste hypotheek ook al loopt. Je zet je verbouwplannen inclusief benodigd budget op papier en levert dit aan bij de taxateur die jouw huis gaat taxeren.In het taxatierapport wordt de waarde van het huis in huidige staat genoemd en de waarde na de beoogde verbouwing. Op basis van deze taxatie kan de tweede hypotheek aangevraagd worden.

Het bouwdepot

Is de hypotheek voor jouw verbouwing een feit? Dan krijg je een bouwdepot tot je beschikking. Vanuit dit bouwdepot kun je de facturen voor je verbouwing betalen. Vaak is je bouwdepot 6 maanden geldig. Heb je meer tijd nodig, dan kun je je bouwdepot verlengen.

Welke stappen neem ik om mijn verbouwing met een hypotheek te financieren?

Als jij je verbouwing met een hypotheek wil financieren, doorloop je de volgende stappen:

  1. Maak je verbouwplannen
    Zet de verbouwplannen op papier en maak afspraken met aannemers. Zo krijg je een indruk van het benodigde budget. Stel voor jezelf vast hoe je de kosten voor de verbouwing gaat betalen. Deels met eigen geld? Sluit je een persoonlijke lening af? Of wil je dit met een hypotheek doen.
  2. Gesprek met een hypotheekadviseur
    WIl je je verbouwing financieren door middel van een hypotheek? Bespreek je verbouwplannen met een hypotheekadviseur. Er wordt dan voor je berekend hoeveel hypotheek je kunt krijgen en welke maandlasten je kunt verwachten.
  3. Je hypotheek aanvragen
    Ga je je plannen doorzetten en je verbouwen financieren met een hypotheek? Dan is het tijd om de hypotheek aan te vragen. Jij gaat aan de slag met het verzamelen van documenten en zorgen dat het huis wordt getaxeerd. De hypotheekadviseur zorgt ervoor dat de hypotheek op de juiste manier wordt aangevraagd.
  4. Offerte ondertekenen
    Wanneer jouw aanvraag samen met alle documenten is ingestuurd naar de hypotheekverstrekker, wordt deze beoordeeld. Wanneer alles door de hypotheekverstrekker wordt goedgekeurd, dan ontvang je een hypotheekofferte. Dit is een bindend voorstel. Na het tekenen van dit voorstel kun je je gaan opmaken voor een afspraak met de notaris.
  5. Afspraak bij de notaris
    In de meeste gevallen is een afspraak met de notaris nodig. Je hypotheek wordt ingeschreven en je tekent de hypotheekakte. Daarna heb jij het geld voor je verbouwing tot je beschikking en kun je starten met verbouwen.

Meer situaties?

Hypotheekvormen


Wij vergelijken de volgende aanbieders:

Onze klanten kiezen voor ons vanwege

  • Prettige en persoonlijke hulp gedurende hele proces
  • Zeer ruim aanbod geldverstrekkers
  • Flexibele openingstijden
  • Eerlijk & vast tarief
Ontdek jouw mogelijkheden
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt