Rechtsbijstand verzekering

Je moet er niet aan denken. Plots wordt je geconfronteerd met een juridisch conflict. Je hebt juridische bijstand nodig van bijvoorbeeld een advocaat. De kosten daarvan kunnen behoorlijk oplopen.

Wat is een rechtsbijstand verzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van hulp en advies bij juridische problemen. Je hebt dan dus recht op onafhankelijke juridische bijstand, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de juridische kosten. Een gerust idee, want de kosten van bijvoorbeeld een advocaat kunnen aardig snel oplopen.

Wat is er verzekerd op een rechtsbijstand verzekering?

Zoals dus gezegd ben je verzekerd van juridische hulp en advies. Deze hulp krijg je van de juristen die in dienst zijn van de rechtsbijstandverzekeraar waar jouw rechtsbijstandverzekering loopt. Maar of je die hulp daadwerkelijk krijgt, is afhankelijk van de dekking of modules die jij kiest bij het afsluiten van de verzekering. Deze dekkingen of modules hebben betrekking op het soort juridische conflicten waar je voor verzekerd bent, zoals 

 • Consument
  Voor conflicten waar je als consument mee te maken kan krijgen. Bijvoorbeeld als je iets ergens koopt maar de verkoper weigert te leveren.
 • Werk & inkomen
  Voor conflicten met je werkgever. Bijvoorbeeld bij ontslag of reorganisatie. 
 • Wonen
  Voor conflicten omtrent je huur of koopwoning. Bijvoorbeeld als er problemen zich voordoen wanneer je een huis koopt of huurt.
 • Verkeer
  Voor conflicten die ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld als iemand schade aan je auto veroorzaakt en weigert mee te werken de schade netjes af te handelen.
 • Belasting en vermogen
  Conflicten die verband houden met belasting en je vermogen.
 • Familie
  Voor conflicten die ontstaan binnen de familie. Bijvoorbeeld over de verdeling van een erfenis, maar ook over het maken van afspraken over de kinderen na een scheiding.
 • Medisch
  Bijvoorbeeld als je conflicten hebt als je letsel hebt door een medisch fout.

Ben je direct verzekerd na het afsluiten van een rechtsbijstand verzekering?

Voor bepaalde dekkingen of modules ben je niet direct verzekerd, maar geldt een wachttijd. Gedurende deze wachttijd ben je dus verzekerd van juridische bijstand. Dit is om te voorkomen dat mensen bij zogenaamde smeulende conflicten nog snel even een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld al er een reorganisatie op je werk eraan zit te komen.

Wat kost een rechtsbijstand verzekering?

De hoogte van de premie is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals je gezinssamenstelling en de dekkingen die je kiest. Daarnaast kan een eventueel eigen risico de premie weer verlagen.

Rechtsbijstand verzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

 • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
 • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
 • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt