Oldtimerverzekering

Aan jouw klassieke auto ben je waarschijnlijk meer gehecht dan de auto voor dagelijks gebruik. We begrijpen dan ook goed, dat je jouw oldtimer goed wilt verzekeren.

Wat is een oldtimerverzekering?

Met een oldtimerverzekering, verzeker jij je oldtimer of klassieker. Dat kan een auto zijn, maar ook een klassiek motorfiets of bestelbus. Met de verzekering is de schade gedekt die jij veroorzaakt met je oldtimers. Kies je een ruimere dekking, dan kan de schade aan jouw oldtimer zelf ook gedekt zijn.

Wanneer spreken we over een oldtimer?

Je krijgt pas vrijstelling voor de wegenbelasting als je oldtimer minimaal 40 jaar oud is. Maar om je klassieker te verzekeren op een oldtimerverzekering mag het voertuig jonger zijn. Namelijk minimaal 25 jaar.

Welke dekkingen zijn er voor een oldtimerverzekering?

Net als bij een gewone auto- of motorverzekering, ben je verplicht om je oldtimer WA te verzekeren. De schade die je bij anderen veroorzaakt met je oldtimer is dan gedekt. Maar je kunt ook een ruimere dekking kiezen zodat schade aan jouw oldtimer ook gedekt is in geval van storm, diefstal of inbraak. De ruimste dekking heb je met een All Risk dekking. Schade aan je oldtimer die jij hebt veroorzaakt is, dan ook gedekt.

Aanvullende dekkingen op een oldtimerverzekering

Net als bij een gewone auto- of motorverzekering kun je op een oldtimerverzekering ook aanvullende dekkingen afsluiten. Dekkingen die voorkomen zijn:

  • Ongevallen-in- en opzittendenverzekering (OVI)
  • Schade-in- en opzittendenverzekering (SVI)
  • Verhaalsrechtsbijstand
  • Rechtsbijstand motorrijtuigen

Hoe wordt de waarde van een oldtimer bepaald voor de verzekering?

Wil je een ruimere dekking dan alleen WA, dan is het belangrijk dat bij afsluiten van de verzekering duidelijk is, wat de waarde van de oldtimer is. Dat wordt doorgaans gedaan door middel van het opstellen van een taxatierapport door een taxateur.

Oldtimerverzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

  • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
  • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
  • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt