Motorverzekering

Of je nu rijdt op een chopper, racemotor of een toermotor. Je ontkomt er niet aan om jouw motorfiets te verzekeren. Minimaal voor de schade die je bij anderen veroorzaakt.

Wat is een motorverzekering

Of je nu je motor gebruikt voor dagelijks woon-werkverkeer of alleen voor recreatieve ritjes, je bent verplicht je motor te verzekeren met een motorverzekering. Je bent dan verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt met je motorfiets.

Je motor verzekeren met WA, Beperkt casco of volledig casco

Het is sowieso een verplichting om je motorfiets minimaal WA te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij met je motor veroorzaakt aan anderen (letselschade) en aan de motorrijtuigen van anderen. Helaas is met een WA verzekering schade aan je eigen motor niet gedekt. Met een beperkt casco dekking (ook wel WA+ genoemd) heb je een ruimere dekkingen dan alleen WA. Schade door diefstal, inbraak, storm en brand is dan gedekt. Wil je een nog ruimere dekking, dan is er ook de All Risk dekking (ook wel volledig casco genoemd). Hiermee is naast de beperkt casco ook dekking voor vandalisme en schade die is ontstaan door jouw toedoen.

No claim korting motorverzekering

Mensen die geen schade hebben aan hun motor en ook geen schade veroorzaken worden beloond door verzekeraars met een korting op de premie. De hoogte van de korting is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren en wordt ook wel een no claim korting genoemd. Hoeveel korting je krijgt hangt af van de bonus-malusladder die de verzekeraar hanteert. Heb je geen schade dan klim je naar boven (bonus) en krijg je meer korting en wanneer je wel schade hebt, dan val je een of meerdere treden omlaag (malus). Wanneer je een schade claimt, verlies je ook een aantal jaar aan opgebouwde schadevrije jaren.

Afhankelijk van de hoogte van de schade die je hebt, is het verstandig om samen met een verzekeringsadviseur te berekenen of het wel verstandig is om de schade te claimen op je verzekering of zelf te betalen. Je vergelijkt in dat geval het schadebedrag met de premiestijging van je motorverzekering.

Aanvullende dekkingen op jouw motorverzekering

Naast de basisdekking kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Welke dekkingen je kunt kiezen, is afhankelijk van de verzekeraar waar je je motorverzekering afsluit. Enkele veelvoorkomende aanvullende dekkingen zijn:

 • Ongevallen-opzittendenverzekering (OVI)
  Hiermee krijg jij en degene die bij jou achterop zit eenmalig een bedrag uitgekeerd wanneer er sprake is van invaliditeit of overlijden na een ongeval met de motor.
 • Schade-opzittendenverzekering (SVI)
  Hiermee ben jij en degene die bij je achterop zit, verzekerd tegen letselschade en schade aan kleding en bagage. De werkelijk geleden schade wordt vergoed na een ongeluk.
 • No Claim beschermer
  Hiermee kun je 1 keer per jaar schade claimen zonder dat de premie van je verzekering omhoog gaat. Wel gaat het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd omlaag. Stap je dus na het claimen van schade over naar een andere verzekeraar, dan kun je rekenen op een lagere no claim korting.
 • Verhaalsrechtsbijstand
  Hiermee krijg je juridische hulp om letselschade of schade aan je motor na een ongeval, vergoed te krijgen van de tegenpartij.
 • Rechtsbijstand motorrijtuigen
  Dit is een uitgebreidere dekking dan verhaalsrechtsbijstand. Met een rechtsbijstand motorrijtuigen, krijg je juridische hulp bij meerdere soorten juridische conflicten die verband houden met je motor. Bijvoorbeeld bij strafvervolging na een verkeersovertreding of wanneer je een geschil hebt met een garage waar je motor in onderhoud is.

Hoeveel kost een motorverzekering

De hoogte van de premie van een motorverzekering is van veel verschillende factoren afhankelijk, waaronder:

 • Leeftijd en hoe lang je je rijbewijs hebt
 • Soort motorfiets (cataloguswaarde, vermogen, merk etc.)
 • Postcodegebied waarin je woont (de 4 grote steden, daar is meer sprake van diefstal en is het doorgaans drukker, waardoor de kans op een ongeluk groter is)
 • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd
 • De dekking die je kiest. Hoe ruimer de dekking, hoe hoger de premie
 • Het aantal kilometer dat je per jaar op je motor rijdt (hoe meer je rijdt, hoe meer kans op een ongeluk, des te hoger de premie)

Motorverzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

 • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
 • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
 • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt