Caravanverzekering

Trek je er graag op uit met je caravan? Met een caravanverzekering verzeker je de schade aan je caravan.

Wat is een caravanverzekering?

Een caravanverzekering dekt de schade aan de caravan zelf. Schade die je met je caravan veroorzaakt is meestal verzekerd op de WA verzekering van je auto. Dit is het geval op het moment dat je schade veroorzaakt terwijl de caravan is vastgekoppeld aan je auto. Is de caravan echter losgekoppeld en je veroorzaakt schade, dan is er vaak dekking op je aansprakelijkheidsverzekering.

Is een caravanverzekering nodig?

Een caravanverzekering dekt dus de schade aan de caravan zelf. Niet de schade die je bij andere veroorzaakt. Of het nodig is hangt af van het risico dat je wil lopen en van de waarde van de caravan. Heb je een vrij kostbare caravan, dan kan een caravanverzekering dus handig zijn.

Wat is er gedekt op een caravanverzekering?

Met een standaarddekking van je caravanverzekering ben je doorgaans verzekerd voor schade door: 

 • brand, ontploffing, zelfontbranding, diefstal en inbraak
 • Kosten voor hulpverlening (bergen, bewaken, opruimen, transporteren)
 • Kosten van plaatsen en opnieuw aansluiten van een caravan

De volgende zaken zijn meestal ook gedekt, maar dat is wel sterk afhankelijk van de verzekeraar. Het kan dan zijn dat je bepaalde dekkingen aanvullend kan afsluiten:

 • Storm en hagel
 • Rechtsbijstand
 • Inboedel

Standaarddekking of all risk?

Je kunt kiezen om je caravan te verzekeren met een standaarddekking, maar een all risk dekking is ook mogelijk. Met de ruimere all risk dekking ben je ook verzekerd voor schade aan de caravan door botsen, slippen, omslaan, van de weg raken of te water raken. Daarnaast kent een all risk dekking vaak een nieuwwaarderegeling. Dat betekent dat je gedurende een bepaalde periode, je de nieuwwaarde krijgt uitgekeerd wanneer de caravan total loss verklaard wordt.

Wat verzeker je met een caravanverzekering?

Het woord zegt het al. Je verzekert een caravan met een caravanverzekering. Maar daarnaast ook vouwwagen of opzetunit. Eigenlijk alle huizen op wielen. Naast de caravan zelf, kun je vaak ook de voortent, mover en andere zaken die aan je caravan vastzitten meeverzekeren.

Caravanverzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

 • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
 • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
 • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt