Aansprakelijkheids verzekering (AVP)

Per ongeluk schade veroorzaken bij iemand anders. Soms kan zo'n ongelukje een flinke schadelast met zich meebrengen. Je kunt dan maar beter goed verzekerd zijn!

Wat is een aansprakelijkheids verzekering?

Maak jij per ongeluk iets kapot wat van iemand anders (buiten je eigen gezin) is? Dan ben jij aansprakelijk voor die schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor die schade. Wel zo’n gerust idee, want in sommige gevallen kunnen schades behoorlijk in de papieren lopen.

Welke schades zijn gedekt op een AVP?

Schades die per ongeluk worden veroorzaakt zijn gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering. Dus als door jouw schuld spullen van een andere kapot gaan. Bijvoorbeeld als jij de tablet van een vriend per ongeluk laat vallen of wanneer je een dure vaas omstoot. Maar ook letsel bij iemand anders dat is ontstaan door jouw toedoen is gedekt. Er zijn ook zaken die niet gedekt zijn op een aansprakelijkheidsverzekering:

 • Schade aan je eigen spullen of die van je gezinsleden
 • Schade aan spullen die je huurt
 • Schade die veroorzaakt worden tijdens werk
 • Wanneer je schade met opzet veroorzaakt
 • Schade die wordt veroorzaakt met een motorrijtuig, vliegtuig of vaartuig. Hiervoor zijn weer aparte verzekeringen

AVP voor jezelf of je gezin

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor jezelf, maar ook voor je gezin. Wanneer je er eentje afsluit voor je gezin, dan is de schade die jij of een van je gezinsleden per ongeluk veroorzaakt gedekt. Zelfs schade die je huisdier bij anderen aanricht.

AVP verplicht?

Sommige mensen denken dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is. Echter is dit niet zo. Waarschijnlijk verwarren ze het het feit dat je je auto wel verplicht moet verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Wel is een aansprakelijkheidsverzekering aan te raden. Voor slechts een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de schade die jij bij andere aanricht. Ben je niet verzekerd en iemand raakt door jou toedoen bijvoorbeeld invalide, dan zijn de financiële gevolgen voor jou niet te overzien.

AVP aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

 • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
 • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
 • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
 • Sadeestraat 20
  2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt