Inboedel verzekering

Jouw dierbare en kostbare spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Zo ben je gedekt voor schade aan je spullen door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je schade aan je spullen in en om je huis. Bijvoorbeeld schade als gevolg van brand, storm of neerslag. Maar ook schade door diefstal of inbraak is gedekt op je inboedelverzekering. Je bent gehecht aan je spullen en het is een flinke kostenpost als al jouw spullen vergaan na een calamiteit als een brand. Daarom sluit je een inboedelverzekering af. Handig en een gerust idee. Geen verplichting.

Welke schade is gedekt op een inboedelverzekering? En welke niet?

Je kunt bij het afsluiten van je inboedelverzekering kiezen hoe uitgebreid jij de dekking van je inboedelverzekering wilt hebben. Standaard is doorgaans schade aan je spullen verzekerd door brand, inbraak, bliksem, storm en lekkage. Maar er zijn ook oorzaken van schade die niet gedekt zijn. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een aardbeving. Wat er precies wel en niet gedekt is, zie je op je polisblad of in de verzekeringsvoorwaarden.

Zijn je spullen buitenshuis verzekerd?

Standaard zijn je spullen niet buitenshuis verzekerd. Wel kun je kiezen voor een aanvullende dekking op je inboedelverzekering om je spullen buitenshuis te verzekeren. In dat geval is schade of verlies van je spullen verzekerd als je bijvoorbeeld onderweg bent.

Zijn ongelukjes verzekerd op je inboedelverzekering?

Laat je je telefoon op de keukenvloer vallen of stoot je een kop koffie over je laptop heen? Dit soort ongelukjes zijn meestal niet verzekerd op een basis inboedelverzekering. Wel kun je ervoor kiezen om een all risk dekking te nemen. Je betaalt dan wel een iets hogere premie, maar bent dan wel verzekerd tegen schade als gevolg van een ongelukje. Vaak geldt er wel een eigen risico bij ongelukjes. Dat betekent dat je de kosten ter hoogte van maximaal het eigen risico zelf dient te betalen bij een ongelukje.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Bij het aanvragen van een inboedelverzekering maken verzekeraars gebruik van een inboedelwaardemeter. Hiermee maken ze een inschatting van de waarde van jouw inboedel. Dit doen ze aan de hand van gegevens als je leeftijd, de hoogte van je inkomen, jouw gezinssamenstelling en de grootte van het huis waarin je woont. Wanneer er gebruik is gemaakt van de inboedelwaardemeter, heb je een garantie tegen onderverzekering. Dat houdt in, dat mocht de waarde van jouw inboedel bij schade toch hoger zijn, je dat toch gewoon vergoed krijgt. 

Naast de inboedelwaardemeter zijn er ook andere manieren om de waarde van jouw inboedel vast te stellen:

  • Inboedellijst die jij zelf opstelt
  • Waarde bepalen door middel van een taxatie door een taxateur

Hoeveel kost een inboedelverzekering?

De hoogte van de premie van jouw inboedelverzekering wordt bepaald door meerdere factoren. Zo is de waarde van jouw inboedel van invloed, maar ook het postcodegebied waarin je woont. Woon je bijvoorbeeld in 1 van de 4 grote steden, dan is de kans op inbraak weer groter dan elders in het land. Dat heeft weer een wat hogere premie tot gevolg. Verder is natuurlijk de gewenste dekking en het eigen risico van belang voor het bepalen van de hoogte van de premie.

Inboedelverzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

  • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
  • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
  • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt