Reisverzekering

Niemand zit er op te wachten om tijdens een vakantie geconfronteerd te worden met ongelukken, diefstal of andere schade aan spullen. Met een reisverzekering ga je gerust op pad.

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen schade aan jou en jouw spullen tijdens een reis. Dat kan een vakantie zijn, maar ook een weekendje weg. De kosten zijn dan gedekt voor de dingen die je eigenlijk niet hoopt dat ze gebeuren op vakantie.

Wat is er gedekt op een reisverzekering? 

Een reisverzekering is eigenlijk een combinatie van verschillende verzekeringen omdat je als reiziger veel verschillende soorten risico loopt. De basisdekking van een reisverzekering bestaat doorgaans uit de rubrieken ongevallen, bagage, geneeskundige kosten, kosten voor hulpverlening en buitengewone kosten. Daarnaast kun je als je dat wilt de dekking uitbreiden met bijvoorbeeld winter- en onderwatersport, annulering, vervoer, rechtsbijstand en lang op reis. Uiteraard geldt, hoe meer aanvullende dekkingen, hoe hoger de premie.

Reisverzekering en overlap met andere verzekeringen

De dekking van een reisverzekering kan overlap hebben met andere verzekeringen die je al hebt. Zorgkosten in het buitenland zijn meestal al (deels) gedekt op je zorgverzekering. Je bent dan dus dubbel verzekerd. Dubbel verzekerd zijn betekent overigens niet dat je bij schade 2 keer mag claimen. Je mag kiezen bij welke verzekeraar je claimt en de verzekeraars regelen achter de schermen wie er de schade vergoedt. Dubbel verzekerd zijn is vooral zonde van de dubbele premie die je betaalt. Het is daarom altijd goed om samen met een verzekeringsadviseur na te gaan welke dekking op jouw reisverzekering zinvol is.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je steeds los af voor elke aparte reis. De looptijd van de kortlopende reisverzekering sluit dan ook aan op de duur van de reis of vakantie. Ben je een echte globetrotter en trek je er meerdere keren per jaar op uit, dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk voordeliger.

Doorlopende reisverzekering

Het woord zegt het eigenlijk al. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door, doorlopend verzekerd voor jouw reizen. Het is dan niet nodig om steeds een losse kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

  • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
  • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
  • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt