Ongevallen verzekering

Naast de emotionele gevolgen van een ongeval, kunnen de financiële gevolgen ook zeer groot zijn. Lees meer over wat een ongevallenverzekering in zo'n situatie voor je kan betekenen.

Wat is een ongevallen verzekering?

Een ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit wanneer jij (of iemand uit je gezin, indien je het hele gezin verzekert) door een ongeluk invalide raakt of komt te overlijden. Deze uitkering geldt dus alleen bij een ongeluk. Raak je invalide of kom je te overlijden door een ziekte, dan keert de verzekering dus niet uit.

Waarom sluit je een ongevallen verzekering af?

Wanneer je invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk, word jij of worden je nabestaanden geconfronteerd met kosten en vaak ook een inkomensdaling. Om dit enigszins op te vangen kun je dus een ongevallenverzekering afsluiten.

Keert een ongevallen verzekering ook uit in het buitenland of op mijn werk?

Ook wanneer je op vakantie bent in het buitenland en je krijgt een ongeluk waardoor je invalide raakt of komt te overlijden, keert een ongevallenverzekering uit. Ga je echter in het buitenland wonen, dan stopt jouw ongevallenverzekering.

Invalide raken of overlijden door een ongeluk op je werk is ook gedekt. Vaak heeft je werkgever ook een collectieve ongevallenverzekering lopen. Maar met de door jouw afgesloten ongevallenverzekering heb je dan een extra vangnet.

Een ongevallen verzekering voor alleen jezelf of je hele gezin

Wil je naast jezelf ook je gezinsleden verzekeren voor een ongeluk? Dan kun je een gezinsongevallenverzekering afsluiten. Je partner en je kinderen zijn dan ook verzekerd mochten zij naar aanleiding van een ongeluk invalide raken of komen te overlijden.

Hoeveel kost een ongevallen verzekering?

De hoogte van de verzekeringspremie is mede afhankelijk van het bedrag dat je wenst uitgekeerd te krijgen en daarnaast ook of je de ongevallenverzekering alleen voor jezelf afsluit of voor je hele gezin. Echter gezien de kleine kans dat je invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk, ben je al voor een paar euro per maand verzekerd.

Behoefte aan een ruimere dekking?

Invaliditeit kan tot gevolg hebben dat je niet of minder kunt werken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je die inkomensdaling (deels) opvangen. Daarnaast kent een overlijdensrisicoverzekering een ruimere dekking. Zo is er niet alleen uitkering bij een ongeluk en kun je ook kiezen voor hogere bedragen die tot uitkering komen na overlijden.

Ongevallen verzekering aanvragen? Vraag een offerte aan

Meer weten of wil je een offerte voor jouw verzekeringspakket aanvragen? Neem gerust contact met ons op door een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek over jouw verzekeringen.


Wij vergelijken deze verzekeraars:

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

  • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
  • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
  • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt