Alimentatiepolis

Ben jij sterk afhankelijk van de alimentatie die jouw ex betaalt? Overweeg dan een alimentatiepolis. Zo behoud jij inkomst wanneer jouw ex komt te overlijden.

Voorkom financiële onzekerheid met een Alimentatiepolis: De zekerheid van blijvende alimentatie

Een scheiding kan een aangrijpende gebeurtenis zijn, waarbij naast emotionele aspecten ook financiële verplichtingen komen kijken. Als je afhankelijk bent van partneralimentatie en jouw ex-partner komt te overlijden, kan dit leiden tot onzekerheid en financiële uitdagingen. Gelukkig is er een oplossing om deze zorgen weg te nemen: de Alimentatiepolis. Deze verzekering biedt een uitkering bij het overlijden van de alimentatieplichtige, waardoor je als alimentatiegerechtigde blijvende inkomsten behoudt. In dit artikel lees je meer over de voordelen en werking van de Alimentatiepolis.

Bescherming bij overlijden alimentatieplichtige

Een echtscheiding betekent niet dat de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen verdwijnt. Vaak wordt er partneralimentatie vastgesteld voor de partner met een lager inkomen. Als jouw ex-partner komt te overlijden, stopt de alimentatiebetaling plotseling, wat voor financiële uitdagingen kan zorgen. Met de TAF Alimentatiepolis kun je deze onzekerheid wegnemen. Deze tijdelijke overlijdensrisicoverzekering keert maandelijks een afgesproken bedrag uit aan de alimentatiegerechtigde als de verzekerde (de alimentatiebetaler) komt te overlijden. Zo blijf je verzekerd van de noodzakelijke inkomsten, ook als het onverhoopt misgaat.

Op maat gemaakt voor uw situatie

De Alimentatiepolis biedt flexibiliteit, waardoor je de verzekering precies kunt laten aansluiten op de hoogte en duur van de afgesproken kinder- en/of partneralimentatieverplichting. Je kunt ervoor kiezen om een bedrag tussen €100 en €10.000 per maand te verzekeren. Hierdoor ontvang je een passende uitkering die jouw financiële behoeften dekt en jouw levensstandaard handhaaft, zelfs na het overlijden van de alimentatiebetaler.

Belasting en erfbelasting

Een belangrijk voordeel van de Alimentatiepolis is dat de uitkering niet belast is. Dit betekent dat je het volledige bedrag ontvangt zonder hier belasting over te betalen. Daarnaast is de premie die je betaalt voor de polis niet fiscaal aftrekbaar. Om erfbelasting te voorkomen, is het advies om de polis op te maken met de alimentatiegerechtigde als verzekeringnemer, de alimentatieplichtige als verzekerde, de alimentatiegerechtigde als begunstigde, en de alimentatiegerechtigde als premiebetaler.

Neem contact op

Een scheiding kan ingrijpende gevolgen hebben, vooral als je afhankelijk bent van partneralimentatie. Met de Alimentatiepolis kun je je beschermen tegen financiële onzekerheid na het overlijden van jouw ex-partner. Deze tijdelijke overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat de alimentatiebetaling blijft doorgaan, zelfs als de betaler er niet meer is. Door de polis op de juiste manier op te maken, kun je tevens erfbelasting voorkomen. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kun je contact met ons opnemen. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat voor jouw situatie.

Vrijblijvend gesprek over je verzekeringspakket?

  • Wij nemen al je verzekeringszaken uit handen
  • Overzichtelijk pakket op maat tegen scherp tarief
  • Flexibele openingstijden
Afspraak maken
David Kamp
Erik Vulhop
  • Sadeestraat 20
    2596 XC Den Haag
06-15556666
06-40255886
info@kvfd.nl

Vergunningsnummer: 12048898

Aansluitnummer: 300.018.336

advieskeuze-gecheckt

Advieskeuze: Gecheckt